Volledig scherm
Integrale controle van de politie en Belastingdienst bij Waspik. © Politie gemeente Waalwijk op Facebook.

Twee aanhoudingen, 15 auto's afgevoerd en 15.000 euro geïnd bij grootschalige controle langs de A59

WASPIK - De politie en de belastingdienst hebben donderdag een grootschalige controle gehouden op voertuigen die over de A59 reden. Daarbij werden auto's gecontroleerd op basis van nummerbordherkenning. Deze controle leverde een flinke vangst op voor de beide instanties.

Twee bestuurders werden meteen door de politie aangehouden. Een van hen zou betrokken zijn bij een strafzaak in Rotterdam en de ander werd verdacht van witwassen. Daarnaast werden vijftien auto's meteen afgevoerd en nog eens twaalf in beslag genomen. De Belastingdienst inde in totaal 15.000 euro.

Een motorrijder moest zijn rijbewijs inleveren omdat tijdens de controle gevaarlijk rijgedrag werd opgemerkt door agenten. Daarnaast schreef de politie negen bekeuringen uit in verband met rijden met een telefoon in de hand. Daarnaast waren er bekeuringen voor rijden met een ongeldig rijbewijs, losliggende lading en niet tonen rijbewijs. Bij een automobilist werd een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk rijden onder invloed van drugs.

,,De controle is geslaagd en zal zeker nog herhaald gaan worden", laat de politie nog weten.

  1. Blikseminslag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’
    Video

    Bliksemin­slag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’

    WASPIK - Dinsdagmorgen, rond halftien. Bep Brouwer zit aan haar woning aan de Benedenkerkstraat 94 in Waspik te lezen. Plotsklaps schrikt een enorme knal haar op, gevolgd door een oranje flits. Er breekt brand uit. Niet in het woongedeelte van de boerderij, maar in de aanpalende schuur. Een van de twee schoorstenen dondert naar beneden. Brandweerkorpsen zijn snel ter plekke en doen wat ze kunnen, maar er is geen redden aan: de schuur gaat volledig teloor.