Volledig scherm
Een paaldanseres. © Amaury Miller

Twee dagen lang paaldansen in De Slagen Waalwijk

WAALWIJK  - In sporthal De Slagen in Waalwijk wordt zaterdag 22 en zondag 23 juni het tweede Nederlands Kampioenschap Paalsport gehouden. Het kampioenschap is in vergelijking met de eerste keer uitgebreid met twee categorieën: ultra pole en aerial pole. Dit naast de meet traditionele categorieën pole sport en artistic pole. Er zijn voor het eerst ook twee podia.

Wie tijdens de NK een eerste prijs in de wacht sleept, kan zich kwalificeren voor het WK paaldansen dat in oktober in Canada plaatsheeft.

Er zijn ook deelnemers uit onder meer Engeland, België, Roemenië, Tsjechië, Litouwen en Venezuela. Zij hebben zelf geen nationaal kampioenschap, maar kunnen zich tijdens de wedstrijden in Waalwijk toch plaatsen voor het WK in Canada. 

Demonstraties

Tijdens het NK kan het publiek zichzelf uitdagen tijdens workshops, met onder meer aerial silks, bungee en workshops in de paal zelf. Ook zijn er verschillende demonstraties.

De deuren van De Slagen gaan beide dagen open om 11.00 uur. Het programma duurt steeds tot het begin van de avond. Een dagkaart kost 25 euro, kinderen van zes tot en met vijftien jaar mogen voor de helft van dat bedrag naar binnen. Tot zes jaar is de entree gratis.

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.