Volledig scherm
PREMIUM
Een reproductie van de ets van de Oude Haven in Waalwijk van Wim Suermondt. Het wintergezicht uit 1954 is een van de werken die is te zien op de expositie in De Leest. © Wim Suermondt

Twee exposities over één kunstenaar; Wim Suermondt staat in de belangstelling dit najaar

WAALWIJK - Wim Suermondt. Wie kent hem niet? De bekendste naoorlogse kunstenaar (1927-2008) van Waalwijk. De hele stad, nee de hele regio, staat en hangt vol met werken van hem. Tien jaar geleden overleed de kunstenaar. Dit najaar wordt hij met twee exposities geëerd; een in het gemeentehuis en een in Theater De Leest. 

Twee heel verschillende tentoonstellingen, zegt Rik Suermondt, zoon van de kunstenaar. ,,Op de expositie in het stadhuis is zijn werk op papier te zien. Zijn tekeningen, schetsenontwerpen voor wandsculpturen, maar ook drukwerk, geboortekaarten, kerstkaarten, werk dat mijn vader in opdracht maakte." Het is materiaal uit het archief van Suermondt dat zijn familie begin dit jaar overhandigde aan het Streekarchief Langstraat Heusden Altena.  ,,De conservator kwam met het voorstel er een tentoonstelling aan te wijden."