Tweede autobrand op berucht kruispunt in Veen

VIDEOVEEN – Op de beruchte kruising van de Mussentiend met de Witboomstraat en de Van der Loostraat in Veen is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto uitgebrand.

De brandweer van Wijk en Aalburg werd rond 00.30 uur opgeroepen voor de brand. Eenmaal ter plaatse stond er een groep van zo’n 25 man rondom de auto.

Het in brand steken van auto’s gebeurt vaker in Veen, zeker aan het eind van het jaar. Een paar dagen geleden werd de brandweer ook al opgeroepen voor een autobrand aan de Grotestraat. Een nacht daarvoor ging op de kruising van de Witboomstraat en de Van der Loostraat ook al een stapel autobanden in vlammen op.

Volledig scherm
Autobrand in Veen. © FPMB / Jurgen Versteeg
 1. A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken
  Update

  A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken

  WASPIK - De A59 tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder is vrijdagavond dicht na een ernstig ongeluk. Daarbij zijn in totaal vier gewonden gevallen. Een auto en een busje botsten tegen elkaar waarbij drie personen in de auto gewond raakten. In de tegenovergestelde richting gebeurde een ongeval in de kijkersfile waarbij nog een gewonde viel, volgens de politie. Naar verwachting is de snelweg tussen Waalwijk en Hooipolder vanavond rond 23 uur weer vrij, zo meldt de ANWB.
 2. Geen uitzondering voor gasloos bouwen in Elshout
  PREMIUM

  Geen uitzonde­ring voor gasloos bouwen in Elshout

  ELSHOUT - Drie toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk De Gorsen in Elshout vangen bot met hun verzoek om hun woning tóch te mogen aansluiten op het gas. De gemeente Heusden honoreert niet hun verzoek om een uitzondering te maken op de Gaswet. Alleen als er ‘zwaarwegende redenen van algemeen belang’ zijn die het strikt noodzakelijk maken om huizen op gas aan te sluiten, kan de gemeente van de regels afwijken. En die redenen ziet Heusden niet.