Volledig scherm
Op bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk is de afgelopen maanden hard gewerkt om het perceel klaar te maken voor de komst van nieuwe bedrijven. Inmiddels is alle grond op West vergeven. © Airpro Waalwijk

Uitverkocht: Bedrijventerrein Haven Acht West in Waalwijk

WAALWIJK - Bedrijventerrein Haven Acht West in Waalwijk is vol. Alle gronden zijn verkocht of in optie uitgegeven. Logistieke bedrijven die zich nu nog willen vestigen in Waalwijk kunnen er, in ieder geval voorlopig, niet meer terecht, aldus een woordvoerder. In de toekomst is uitbreiding nog wel mogelijk. 

Waalwijk kan naast Haven Acht West Haven Acht Oost nog ontwikkelen. Dat is het deel van het bedrijventerrein rechts van de Gansoyensesteeg. De gemeente is dat echter voorlopig nog niet van plan. 

Waalwijk wil eerst dat de infrastructuur op orde is: de nieuwe wegen van en naar de A59 (het GOL-project) en de aanleg van een randweg op het bedrijventerrein zelf. Die randweg zal er op zijn vroegst in 2021 liggen. 

bol.com

Woensdagmiddag start webshop bol.com met de uitbreiding van zijn distributiecentrum op Haven Acht. Amper een jaar na de opening in september 2017 bleek het mega-magazijn alweer te klein. Gisteren ging de eerste paal de grond in voor de uitbouw. Het distributiecentrum is straks in totaal zestien voetbalvelden groot. Volgens bol.com is de uitbreiding nodig omdat het bedrijf jaarlijks zo’n 30 procent groeit.