Volledig scherm
Eric Berkhof, allgemeen directeur Van Mossel automotive Groep in Waalwijk. © Dolph Cantrijn

Van Mossel wil automarkt in Belgie veroveren

WAALWIJK - De Van Mossel Automotive Groep, samen met het beursgenoteerde Stern het grootste autobedrijf in Nederland, wil de Belgische automarkt gaan veroveren. Volgens topman Eric Berkhof van Van Mossel in Waalwijk is het bedrijf 'serieus' in gesprek met diverse mogelijke overnamekandidaten.  

Desgevraagd bevestigt Eric Berkhof dat Van Mossel uit Waalwijk besprekingen voert met de Antwerpse autogroep Alcopa over een overname. Alcopa is een van de bekendste familiebedrijven uit de Belgische autosector. 

Van Mossel heeft nu 72 vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Het in Waalwijk gevestigde bedrijf is dealer van onder andere de merken Volkswagen, Audi, Peugeot, Citroën, Opel, Ford, Kia, Jaguar, Land Rover en Seat. Daarnaast beschikt Van Mossel ook over een keten van schadebedrijven en leasemaatschappijen. Van Mossel heeft ruim 1700 medewerkers en een omzet van 1,25 miljard euro.

Volgens Berkhof is België een interessante markt. Hij verwijst daarbij naar de verkoopcijfers van nieuwe auto’s. In Belgie worden verhoudingsgewijs meer nieuwe auto's verkocht dan in Nederland. Berkhof stelt dat hij in Nederland nog verschillende overnames op stapel heeft. Die moeten in de zomer van dit jaar afgerond worden. Daarna richt het bedrijf zich nadrukkelijk op de Belgische markt. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement