Volledig scherm
De weekmarkt in Waalwijk staat nu nog op de parkeerplaats bij De Els. © Beeld Werkt

Vanaf 3 juli elke woensdag weekmarkt in centrum Waalwijk

WAALWIJK - Vanaf drie juli staat de weekmarkt van Waalwijk voortaan op het Raadhuisplein. De kramen staan dan niet alleen op het plein, maar ook in de Grotestraat en in een stuk van de Stationsstraat. 

Het wandelgebied is vanaf die datum op woensdagen afgesloten voor verkeer tussen 10.00 uur en 19.00 uur. Woningen en winkelpanden in het centrum zijn tijdens de markt niet bereikbaar met de auto. 

De markt op woensdag is de afgelopen jaren al vaker verhuisd in Waalwijk. De markt stond op het Unnaplein, bij het Broederklooster en nu op de parkeerplaats bij winkelcentrum De Els. Maar ook die laatste plek bracht de kooplieden niet wat ze ervan hadden verwacht.

De gemeente heeft in overleg met vertegenwoordigers van de markt en het centrummanagement besloten de markt nog een keer te verplaatsen. De hoop is dat de markt en het centrum elkaar gaan versterken. 

Voordat de marktkramen er konden komen, moest er nog wel het een en ander gebeuren. De ‘tafel’, een verhoging op het Raadhuisplein, ooit bedoeld voor evenementen, is weggehaald. Ook moesten er stroom- en watervoorzieningen voor de marktkooplui worden aangelegd.