Volledig scherm
PREMIUM
Karen van Bokhoven en zoon Dirk op de plek waar parkeerplaats en terras komen, op de achtergrond de stallen. © Beeld Werkt

Veel boeren kunnen niet zonder bijverdienste; ook Dirk (26) slaat een nieuwe weg in

VLIJMEN - Een probleem voor veel agrariërs: om je bedrijf levensvatbaar te houden, moet je té veel investeren. Dus zoek je er iets bij. Maatschap Van Bokhoven in Vlijmen begint een terras. Mét een cursus 'boer en boerin'.

Ze trekken steevast veel bekijks, de kalfjes die in de lente- en zomerperiode langs het fietspad bij hun boerderij aan de Honderdbunderweg in Vlijmen lopen. Dat tafereel bracht Dirk van Bokhoven al eens op een idee. ,,We zouden eigenlijk een kop koffie moeten schenken, zeiden we wel eens tegen elkaar."

  1. Atletiekaccommodatie Sleeuwijk weer flinke stap dichterbij

    Atletiekac­com­mo­da­tie Sleeuwijk weer flinke stap dichterbij

    SLEEUWIJK - En weer ging het over de aanleg van de atletiekaccommodatie voor Altena Road Runners en de verplaatsing van de paardensportvereniging in Sleeuwijk. De politiek in Altena heeft er al heel wat vergaderingen aan besteed. Een concreet besluit ligt er nog niet. Maar dat zit er nu toch wel aan te komen, zo bleek gisteravond tijdens de opiniërende vergadering. Over twee weken zal, naar mag worden aangenomen, de raad ermee instemmen.