Volledig scherm
Brandweerlieden in gesprek met de beknelde slachtoffers © Jeannette Trum

Veel interesse bij de open dag van de brandweer in Heusden

HEUSDEN - Hoewel het hard waait en regent is er zaterdag 8 juni veel publiek op de been in Heusden. Er is dan ook genoeg te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. Welk kind wil nou niet een keer water spuiten zoals een echte brandweerman?

In de haven laat de brandweer zien hoe een slachtoffer via het water vervoerd wordt. Vlakbij de molen staan 2 grote spuitspellen voor de kinderen en op de Vismarkt staan diverse brandweerwagens opgesteld. Hier wordt ook een demonstratie gehouden van het redden van slachtoffers die bekneld zitten in een personenauto.

Naast de volwassen vrijwilligers lopen er ook leden van de jeugdbrandweer. Bevelvoerder junioren Mila Brugman (14 jaar) vertelt: ,,Ik zit er nu 2 jaar bij en ik heb me aangemeld omdat ik het fijn vind om mensen te helpen. Wij zijn nu met 16 leden, trainen 2 keer per maand en doen mee aan wedstrijden. En één keer per jaar hebben we een toets. Als ik 18 jaar ben mag ik echt mee als er een brand is.” Corné Beerens, volwassen brandweer, vult aan: ,,Er is heel veel animo onder de jeugd. We hebben momenteel een wachtlijst.”

Ter gelegenheid van de open dag is een wedstrijd georganiseerd waar op een foto duidelijk te zien moet zijn dat men in de toekomst een echte brandweerman- of vrouw wil zijn. De winnaar is de 3-jarige Lev Kooiman die verrast werd met een pakket met een brandweerhelm. Zijn moeder had een mooie collage op Facebook gezet.