Volledig scherm
Deze week doen 366 inwoners van Waspik mee aan de jaarlijkse avondvierdaagse. Vrijdagavond is het feestelijke onthaal in de Schoolstraat. © Marcel Donks

Veel jeugd op de been bij Waspikse avondvierdaagse

WASPIK - De jaarlijkse avondvierdaagse die dinsdag in Waspik van start ging, is onverminderd populair in het dorp. Dit jaar doen er 366 sportievelingen mee waaronder vooral veel jeugd. Vrijdagavond worden alle deelnemers feestelijk onthaald in de Schoolstraat.

Je woont in Waspik en je hebt een gezin: dan doe je gewoon mee aan de avondvierdaagse. Zo simpel lijkt het te zijn in het dorp. Ook dit jaar verschijnen opvallend veel gezinnen met jonge kinderen aan de start van de 3 en 5 kilometer. De oudere jeugd verzamelt iedere avond voor de start van de 10 of 15 kilometer. "Voor ieder wat wils", geeft een tevreden Marjoleine Veldhuisen van Den Bolder bij de start op woensdagavond aan. "Het is voor ons als organisatie fijn als we zien dat we in een grote behoefte voldoen. Al die uitgelaten kinderen aan de start: fantastisch!"

  1. Van der Weijden flikt het: ‘Van bijna elke slag genoten!’
    teruglezen

    Van der Weijden flikt het: ‘Van bijna elke slag genoten!’

    Maarten van der Weijdens tweede Elfstedenzwemtocht zit er op! Na dagenlang zwemmen tikte hij vandaag iets na half acht 's avonds aan in Leeuwarden. Vermoeid, maar voldaan klom hij aan wal. Met zijn tocht haalde de zwemmer liefst €3.910.763,11 op. We hebben de laatste ontwikkelingen hier live bijgehouden voor je, inclusief video's, achtergrondinformatie en commentaar van onze verslaggevers ter plekke. Het liveblog is inmiddels gesloten, maar hieronder valt alles terug te lezen.