Volledig scherm
Concentratie bij het beantwoorden van de vragen uit het Kwizzboek. © Marcel Donks

Veel jongens en meisjes op de been voor eerste Waspikse JeugdKwizz

WASPIK - Volop actie in Waspik op zaterdagmiddag. Naast bezoekers aan de tachtig deelnemers aan de Garagesale in het dorp, waren het vooral groepen jongens en meiden die de aandacht trokken. Tien teams met 119 jonge Waspikkers gingen met elkaar de strijd aan tijdens de eerste Waspikse JeugdKwizz.

Vol spanning meldden de groepsleiders van de tien teams zich om stipt half drie bij Den Bolder om het Kwizzboek op te halen. Daarna gingen ze vliegensvlug terug naar hun thuisbasis om in een uur tijd de vragen te beantwoorden en de woordpuzzels op te lossen. Samenwerking bleek het toverwoord, hoewel er vooral veel ‘gekeet’ werd op de verschillende locaties. 

Halverwege de middag moesten de teams zich allemaal melden bij basisschool De Veste om van daaruit op pad te gaan voor verschillende doe-opdrachten. Zo was er bij de brandweerkazerne een leuk spel met sponsen en water. Het leverde hilariteit op bij de deelnemers en de aanwezige ouders. 

De JeugdKwizz eindigde in Den Bolder waar de jongens en meiden de laatste hand legden aan het Kwizzboek en waar de ingestudeerde dansjes werden uitgevoerd. Zondag 26 mei wordt in Den Bolder bekend gemaakt wie zich winnaar van de eerste Waspikse JeugdKwizz mag noemen.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.