Volledig scherm
Concentratie bij het beantwoorden van de vragen uit het Kwizzboek. © Marcel Donks

Veel jongens en meisjes op de been voor eerste Waspikse JeugdKwizz

WASPIK - Volop actie in Waspik op zaterdagmiddag. Naast bezoekers aan de tachtig deelnemers aan de Garagesale in het dorp, waren het vooral groepen jongens en meiden die de aandacht trokken. Tien teams met 119 jonge Waspikkers gingen met elkaar de strijd aan tijdens de eerste Waspikse JeugdKwizz.

Vol spanning meldden de groepsleiders van de tien teams zich om stipt half drie bij Den Bolder om het Kwizzboek op te halen. Daarna gingen ze vliegensvlug terug naar hun thuisbasis om in een uur tijd de vragen te beantwoorden en de woordpuzzels op te lossen. Samenwerking bleek het toverwoord, hoewel er vooral veel ‘gekeet’ werd op de verschillende locaties. 

Halverwege de middag moesten de teams zich allemaal melden bij basisschool De Veste om van daaruit op pad te gaan voor verschillende doe-opdrachten. Zo was er bij de brandweerkazerne een leuk spel met sponsen en water. Het leverde hilariteit op bij de deelnemers en de aanwezige ouders. 

De JeugdKwizz eindigde in Den Bolder waar de jongens en meiden de laatste hand legden aan het Kwizzboek en waar de ingestudeerde dansjes werden uitgevoerd. Zondag 26 mei wordt in Den Bolder bekend gemaakt wie zich winnaar van de eerste Waspikse JeugdKwizz mag noemen.

  1. Blikseminslag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’
    Video

    Bliksemin­slag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’

    WASPIK - Dinsdagmorgen, rond halftien. Bep Brouwer zit aan haar woning aan de Benedenkerkstraat 94 in Waspik te lezen. Plotsklaps schrikt een enorme knal haar op, gevolgd door een oranje flits. Er breekt brand uit. Niet in het woongedeelte van de boerderij, maar in de aanpalende schuur. Een van de twee schoorstenen dondert naar beneden. Brandweerkorpsen zijn snel ter plekke en doen wat ze kunnen, maar er is geen redden aan: de schuur gaat volledig teloor.