Zes feeën in Dussen.
Volledig scherm
Zes feeën in Dussen. © Piet van Vugt

Veel toeschouwers op Vrijheidsplein voor geslaagde optocht in Dussen

DUSSEN - Het is Carnaval, ook in Dussen. De borden aan de rand van Klaiendam nodigen iedereen al uit voor de Carnavalsoptocht 2020, die vanaf het Vrijheidsplein start. Het is er al een gezellige boel met een aantal grote wagens en veel muziek. 

Het was ook in Dussen nog even spannend of de optocht door kon gaan, maar gelukkig was het met de wind te overzien. Als de laatste wagens langs de bomen gelaveerd zijn en de sleutel overhandigd is, start de toch. Het thema dit jaar is Ongelogen waor, al 55 jaor

Jong en oud

Cowboys in Dussen.
Volledig scherm
Cowboys in Dussen. © Piet van Vugt

Het is een kleurrijke stoet van een gemêleerd gezelschap, want oud (De Tena Ladies) en jong (een groep cowboys met dansmeisjes) doet mee aan de optocht. Strijkorkest Doe Mar een Dotje kent zowel oude als jonge deelnemers. Rondom het plein is het lekker druk met toeschouwers, al dan niet voorzien van iets kleurigs om er bij te horen. 

Perry Linders en zijn vriendin Mariska zijn ook op het plein. Hoewel Perry uit Bergen op Zoom komt, zijn het geen carnavalsvierders. Ze zijn er voor de gezelligheid en de sfeer. En die sfeer is zeker aanwezig. Door het samen bezig zijn met een creatie, ontstaat er een gevoel van saamhorigheid. Dat stralen alle deelnemers uit. Ook de zes feeën uit het sprookje met de waterlelies.

De Tena Ladies in Dussen
Volledig scherm
De Tena Ladies in Dussen © Piet van Vugt