Volledig scherm
PREMIUM
veilgheidsmarkt te drunen jeugd burgemeester lisa leert de lucht van wiet herkennen in de hennepcontainer[foto ricardo smit]. © foto ricardo smit

Veiligheidsmarkt Drunen: ‘Ik wist niet dat een drugslab naar anijs ruikt’

DRUNEN - Normaal wordt ‘ie gebruikt voor trainingsdoeleinden, nu staat de hennepcontainer van Enexis er om burgers bewust te maken van de gevaren van een kwekerij.

In een grote grijze container staan aan weerszijden neppe hennepplanten en in een zilveren schaal ligt gedroogde hennep. Jeugdburgemeester Lisa van Hulten (11 jr) uit Vlijmen trekt een vies gezicht als ze eraan ruikt. Ze krijgt uitleg van een van de fraude inspecteurs van Enexis. Hij werkt in deze regio en blijft daarom liever anoniem. ,,Weet je hoe je een hennepkwekerij kunt herkennen?” vraagt hij haar. Lisa weet dat als in de winter de daken bedekt zijn met sneeuw en het wegsmelt, het er heel warm moet zijn. Ze antwoordt: ,,Dan is er vaak een kwekerij.”

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.