De H. Catharina van Alexandrië kerk in Herpt.
Volledig scherm
De H. Catharina van Alexandrië kerk in Herpt. © Roel van der Aa

Veiling inboedel kerk Herpt afgelast

HERPT - De veiling van de inboedel van de Heilige Catharina van Alexandriëkerk in Herpt, zaterdag, gaat niet door. Dat heeft de werkgroep Sluiting Kerk Herpt besloten. Dit vanwege het coronavirus. 

Er komt een nieuwe veiling maar wanneer is nog niet bekend, aldus Piet Jonkers, lid van de werkgroep.

Herbestemming

Vorig jaar werd in de kerk de laatste eucharistieviering gehouden, de kerk staat nu in de verkoop. Er zijn verregaande gesprekken gaande met Stichting Dorpshuis Herpt over de verkoop van het gebouw. Om de kerk leeg te maken is onder meer alles van zolder gehaald. 

Verschillende zaken uit de kerk hebben al een herbestemming gekregen, of krijgen die nog. Overigens gaan de twee heiligen, Antonius en Catharina van Alexandrië, de opslag in. Ze komen weer tevoorschijn als het kapelletje, dat onder de toren moet komen, klaar is.  

Eerste keus

Het restant van de spullen zou zaterdag de deur uit gaan, was de bedoeling. Met 's morgens voor de parochianen uit Herpt en Bern de eerste keus. ‘s Middags zouden andere parochianen en  belangstellenden een kans krijgen tijdens een veiling. Maar het oprukkende coronavirus gooit nu dus roet in het eten.