Volledig scherm
Het Biesboschmuseum (archieffoto)

Verdachte inbraak Biesboschmuseum opnieuw aangehouden na DNA-hit

WERKENDAM/RAAMSDONKSVEER - Een 21-jarige man uit Raamsdonksveer is donderdagochtend aangehouden, omdat hij wordt verdacht van een inbraak bij het Biesboschmuseum in Werkendam op 5 november 2018. Een nieuwe DNA-hit deed hem uiteindelijk de das om. 

Kort na de inbraak werd hij al samen met enkele andere verdachten, waaronder zijn broer, aangehouden in de omgeving van het museum. Op dat moment waren er niet genoeg redenen om hem nog langer vast te houden en daarom werd hij dezelfde nog vrijgelaten. 

Bij het forensisch onderzoek werden echter bloedsporen gevonden die later door het NFI zijn onderzocht. Het DNA bleek overeen te komen met de 21-jarige man. Daarom is hij opnieuw opgepakt en vastgezet. 

De drie andere aangehouden personen zijn ook verdachten in deze zaak, maar het is aan de officier van justitie om te bepalen wie wordt vervolgd. 

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.