Volledig scherm
Het Biesboschmuseum (archieffoto)

Verdachte inbraak Biesboschmuseum opnieuw aangehouden na DNA-hit

WERKENDAM/RAAMSDONKSVEER - Een 21-jarige man uit Raamsdonksveer is donderdagochtend aangehouden, omdat hij wordt verdacht van een inbraak bij het Biesboschmuseum in Werkendam op 5 november 2018. Een nieuwe DNA-hit deed hem uiteindelijk de das om. 

Kort na de inbraak werd hij al samen met enkele andere verdachten, waaronder zijn broer, aangehouden in de omgeving van het museum. Op dat moment waren er niet genoeg redenen om hem nog langer vast te houden en daarom werd hij dezelfde nog vrijgelaten. 

Bij het forensisch onderzoek werden echter bloedsporen gevonden die later door het NFI zijn onderzocht. Het DNA bleek overeen te komen met de 21-jarige man. Daarom is hij opnieuw opgepakt en vastgezet. 

De drie andere aangehouden personen zijn ook verdachten in deze zaak, maar het is aan de officier van justitie om te bepalen wie wordt vervolgd. 

  1. Stamcafé van Michael van Gerwen Den Braai in Vlijmen failliet, of toch niet

    Stamcafé van Michael van Gerwen Den Braai in Vlijmen failliet, of toch niet

    VLIJMEN - Stamgasten van Café Den Braai in Vlijmen hoeven zich geen zorgen te maken. Café Den Braai bv in Vlijmen werd dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Maar wie er een pilsje wil gaan drinken kan er gewoon terecht. De bv Café Den Braai is failliet, maar dat geldt niet voor het café, zegt curator Maurice Winkels. ,,Het café is per 1 januari overgenomen door een andere onderneming.”