Volledig scherm
Een portret van Laura Korsman bij het condoleanceregister. © AD

Verdachte van moord op Laura verschijnt nu wel in het openbaar

WERKENDAM - Verdachte Zamir M. verschijnt volgende week voor de rechtbank in de strafzaak rond de moord op studente Laura Korsman in Utrecht. Het is voor het eerst dat de enige verdachte in de zaak in het openbaar bevraagd kan worden.

De 31-jarige Zamir M. uit Nieuwegein wordt er van verdacht dat hij zijn ex-vriendin Laura uit Werkendam op 11 juli vorig jaar doodstak, in haar eigen studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht. Hij ontbrak tijdens de eerste zitting in de strafzaak, omdat het in oktober niet goed met hem zou gaan. Maar volgens zijn advocaat Annemiek van Spanje is hij komende donderdag wél zelf present op de rechtbank.

Zowel de rechtbank als de officier van justitie spraken vorige zitting hun teleurstelling uit over de afwezigheid van Zamir M. Beiden wilden zij hem toen al graag vragen stellen over de gebeurtenissen afgelopen zomer.

Gestalkt

De verdachte die beter bekend staat onder de naam ‘dj Sammy G.’ zou slachtoffer Laura in de periode voor de moord ook al wekenlang ernstig hebben gestalkt. Onder meer door haar aanhoudend appjes te sturen en te bellen en door langs te gaan op haar werk bij het UMC en bij haar studentenhuis.

Volledig scherm
Bloemen voor het studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht, waar de 24-jarige Laura Korsman om het leven is gebracht. © Sem van der Wal

Laura Korsman deed aangifte tegen de Nieuwegeiner en kreeg zelfs een alarmknop aangeboden, om de politie direct te kunnen waarschuwen bij overlast. Maar dat kon niet voorkomen dat zij met een mes om het leven werd gebracht. Tijdens de vorige zitting in oktober bleek al dat Zamir heeft toegegeven dat hij in de woning was op de dag van de dood van Laura.

Ondertussen is M. nog niet onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Aan dit onderzoek naar zijn persoonlijkheid wil hij wel meewerken, maar de overplaatsing vanuit de gevangenis kan door wachtlijsten nog wel enkele maanden op zich laten wachten.

Inmiddels is naar verwachting het onderzoek naar de dood van de studente wel afgerond. Tijdens de zitting van komende donderdag worden vooral onderzoekswensen en de overige stand van zaken in het moordonderzoek besproken.