Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe hal had onderdak moeten bieden aan vijf verenigingen, waaronder musicalgroep De Notenkrakers. © Beeld Werkt

Verenigingen teleurgesteld: streep door nieuwe cultuurhal in Waalwijk

WAALWIJK - De bouw van een nieuwe cultuurhal op het voormalige RWB-terrein in Waalwijk is van de baan. Het plan sneuvelt door de explosief gestegen kosten. Een politieke meerderheid wil niet nog eens 450.000 euro ophoesten voor de bouw. Wethouder John van den Hoven (LokaalBelang) gaat nu weer in gesprek met de betrokken verenigingen De Notenkrakers, Djemm!, Next, Longstreetsingers en Liedertafel Oefening en Vermaak.

Toine van de Wiel, woordvoerder namens de verenigingen, reageert diep teleurgesteld als hij het nieuws via deze krant verneemt. ,,Om echt moedeloos van te worden”, stelt hij.

  1. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?