Waalwijk wil voorkomen dat vervuilde grond moet worden afgevoerd bij de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Haven Acht Oost. Bij het volkstuinderscomplex (voorgrond) is er geen gevaar voor de volksgezondheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Waalwijk wil voorkomen dat vervuilde grond moet worden afgevoerd bij de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Haven Acht Oost. Bij het volkstuinderscomplex (voorgrond) is er geen gevaar voor de volksgezondheid. © airpro waalwijk

Vervuilde grond niet afvoeren, dat scheelt Waalwijk miljoenen: 'Geen gevaar voor de volksgezondheid’

WAALWIJK - Waalwijk wil miljoenen euro's besparen door verontreinigde grond in de buurt van Haven Acht niet af te laten voeren, maar ter plekke te hergebruiken. Het levert volgens de gemeente geen gevaar op voor de volksgezondheid.

 1. Het was koud, kil en vies. Maar na zeven weken buffelen wacht vluchtelingen Oekraïne een warm welkom in Drunen
  PREMIUM

  Het was koud, kil en vies. Maar na zeven weken buffelen wacht vluchtelin­gen Oekraïne een warm welkom in Drunen

  DRUNEN - Wie kent 'm nog, de reclame van Overtoom, Den Dolder. ,,Ik wil graag....” En dan een reeks bestellingen van stappelbakken, magazijnstellingen, rollerbanen, stoelen, etcetera. Met als afsluiting ‘ik wil het wel graag snel hebben’. Het doet een beetje denken aan de inrichting van opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen in De Voorste Venne in Drunen.
 2. Treinen door Nederland met de muzikanten van het Symfonisch Blaasorkest Drunen: flashmobs en stralende gezichten
  PREMIUM

  Treinen door Nederland met de muzikanten van het Symfonisch Blaasor­kest Drunen: flashmobs en stralende gezichten

  DRUNEN - Blazen, slaan en dirigeren bij racecircuit Zandvoort, treinstation Utrecht en voor het stadhuis in Zaandam. Het Symfonisch Blaasorkest uit Drunen reisde op een zonovergoten dag met de speciale ‘KWF Karel-trein’ naar verschillende plekken in Nederland om er flashmobs te houden. „Onze optredens waren misschien niet geheel onverwacht aangezien een drumstel nogal opvalt, maar het viel zeker in de smaak.”