Henk Romeijn op een detail van de collage die de Sicherheitsdienst liet maken van verzetsgroep CS-6.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Romeijn op een detail van de collage die de Sicherheitsdienst liet maken van verzetsgroep CS-6. © Stadsarchief Amsterdam

Verzetsheld Henk Romeijn krijgt geen straatnaam

DRUNEN/NIJMEGEN - De kans dat in de 'verzetswijk' in Nijmegen een straat wordt vernoemd naar Henk Romeijn uit Drunen, lijkt verkeken. Romeijn (destijds 22 jaar) pleegde op 8 juli 1943 in Nijmegen een aanslag op de beruchte politiechef en NSB’er Anton van Dijk.

De naam van Henk Romeijn komt niet voor op de lijst met namen die een speciale commissie heeft opgesteld en waaruit een keuze gemaakt gaat worden. 

  1. Blije gezichten bij ‘coronaverrassingstas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    Blije gezichten bij ‘coronaver­ras­sings­tas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    HEUSDEN - Voor Ali Prins (77 jaar) uit Oudheusden was de coronaverrassingstas, die ze vandaag ontving, een schot in de roos. "Ik ben erg blij met deze aandacht voor oudere en eenzame mensen in ons dorp. Door de crisis kom ik nauwelijks de deur meer uit. Verder heb ik alle kastjes al schoongemaakt. Mijn dochter doet de boodschappen." Prins is een van de honderdvijftig ouderen aan wie de kleurrijke verrassingstas werd overhandigd. De tas is een initiatief van Buurt Bestuurt, Contour de Twern, Woonveste, de Coöp en voetbalclub HCC.