Volledig scherm
Cor en Jeanne Leijdens © Familiefoto

Via een brief vroeg hij haar verkering

DRUNEN - Voor Jeanne van den Heuvel was het liefde op het eerste gezicht, voor Cor Leijdens was de situatie iets lastiger. Toen hij Jeanne leerde kennen, vond hij haar te jong. Hij wachtte daarom netjes tot Jeanne een jonge vrouw was tot hij haar een brief schreef met de vraag of ze verkering met hem wilde. Donderdag vierden ze hun 60-jarige huwelijksjubileum.

Cor (86) zat in het leger toen hij Jeanne (80) voor het eerst zag. Hij werkte in de kazerne in Vught, die grensde aan de IJzeren man. Het was voor Jeanne en haar vriendinnen dé plek om te wandelen en soldaten te kunnen zien. Het duurde niet lang voor haar oog op Cor viel.

Op 10 januari 1959 gaven Cor en Jeanne elkaar het jawoord. Ze kregen samen vier kinderen, waarvan drie dochters en een zoon, drie kleinkinderen en een achterkleinkind.

Hoe ze het samen al zo lang vol houden? Door niet te veel op elkaar te letten en liefdevol voor elkaar te zorgen. Ze pakken regelmatig een terrasje samen, houden van lekker eten en zijn vaak te vinden in hun volkstuintje.

Het echtpaar kreeg donderdag bezoek van de burgemeester.