Volledig scherm
PREMIUM
Het Roze Kasteel in de steigers. © Dik de Joode/BD

Vier ton subsidie voor restauratie Roze Kasteel

updateDRUNEN - Goed nieuws voor de gemeente Heusden: de provincie komt met vier ton subsidie over de brug voor de restauratie van het Roze Kasteel op Landgoed Steenenburg. Gedeputeerde Henri Swinkels (leefbaarheid en cultuur, SP) bracht zelf het goede nieuws zaterdagochtend, tijdens een bezoek aan het kasteel.

Heusden heeft in 1,2 miljoen euro uitgetrokken voor de restauratie van de bekendste herinnering aan voormalig attractiepark Land van Ooit, met een mogelijke uitloop naar 1,4 miljoen. 

  1. Advocaat ouders Yuri van Gelder: 'Na alle media-aandacht gaat sluiting van woning te ver’

    Advocaat ouders Yuri van Gelder: 'Na alle me­dia-aan­dacht gaat sluiting van woning te ver’

    BREDA/WAALWIJK - Is de tijdelijke sluiting van de woning van de ouders van topturner Yuri van Gelder een te zwaar middel? Hun advocaat Vincent Poelmeijer vindt van wel, de vondst van drugs in hun huis heeft geleid tot massale media-aandacht. ,,Daar gaan ze al erg gebukt onder.” De gemeente Waalwijk ziet geen reden om van de gebruikelijke aanpak af te wijken. Rechter J. Siekstra doet binnen een week uitspraak of de woning inderdaad voor drie maanden op slot gaat.
  2. Werk begraafplaats Sprang-Capelle is klaar: kranslegging bij verzamelgrafmonument

    Werk begraaf­plaats Sprang-Capelle is klaar: kransleg­ging bij verzamel­graf­mo­nu­ment

    SPRANG-CAPELLE - Met een kranslegging op de algemene begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle wordt maandag 11 maart stil gestaan bij de afronding van de werkzaamheden. Vorig jaar werden 317 graven geruimd waarvan de grafrust verlopen was. Wethouder John van den Hoven zal namens de gemeente Waalwijk een krans leggen bij het verzamelgrafmonument. Een deel van de overledenen is herbegraven in dat verzamelgraf; nabestaanden konden daar voor kiezen.