Volledig scherm
Jacqueline van Aalsburg en Kenny Vermunt waren al rond elf uur in Waalwijk. © K Klijn

Voor de beste plaatsen bij Muziekfeest op het Plein hebben Jacqueline en Kenny wel zeven uur wachten over

WAALWIJK - Woensdagmorgen elf uur. Tal van medewerkers waren toen druk in de weer met het opbouwen van het podium voor het Sterrenmuziekfeest op het Plein. Jacqueline van Aalsburg (37) uit Gorinchem en Kenny Vermunt (33) uit Koewacht keken toe, bijna tegen het plankier aangeplakt. 

Ze waren er toen al, de eerste van duizenden toeschouwers, die deze avond vanaf acht uur op het Raadhuisplein gaan genieten van de finefleur van het Nederlandstalige lied.

Rijkelijk vroeg, dus moeten ze lang wachten. ,,Ik wil per een plekje vooraan om de artiesten goed te zien”, zegt Jacqueline, die een koeltas voor drinken en een tas voor eten heeft meegenomen. ,,Als je achterin staat, kun je net zo goed thuis een cd opzetten.”

Kenny heeft vanuit Zeeuws-Vlaanderen anderhalf uur in zijn auto doorgebracht om in hartje Waalwijk te komen, vanaf een cd toegezongen door zijn favoriet - ,,Hij is een echte knuffelbeer.” - Django Wagner. ,,Ver? Valt wel mee, hoor. Voor een Zeeuw die de provincie uitgaat is alles ver. Ik wilde er gewoonweg heel graag bij zijn, want zulke muziekfeesten komen in Zeeland maar weinig voor.”

  1. Combinatie Mourik Infra komt met scherpste prijs voor containerhaven Waalwijk

    Combinatie Mourik Infra komt met scherpste prijs voor container­ha­ven Waalwijk

    WAALWIJK - Combinatie Mourik Infra-FL rekent de meest scherpe prijs voor aanleg van de nieuwe containerhaven in Waalwijk. De gemeente gaat op 27 augustus in verder overleg met het bedrijf. Over de hoogte van de biedingen wordt voorlopig geen mededelingen gedaan. De gemeente wil in ieder geval haast maken met de definitieve aanbesteding van het werk. Het streven is om de nieuwe containerhaven in 2020 klaar te hebben.