Volledig scherm
Het plezierjacht. © Foto FPMB / Erik Haverhals

Vrachtschip ramt plezierjacht in jachthaven 't Oude Maasje in Waspik

WASPIK - Een vrachtschip heeft maandagavond rond 18.00 uur een plezierjacht geramd in jachthaven 't Oude Maasje in Waspik.

Het binnenvaartschip wilde achteruit wegvaren en botste tegen het plezierjacht. Het jacht lag aangemeerd bij een steiger. Door de klap werd het jacht tegen de steiger geduwd, waardoor die ook beschadigd raakte. De schade aan de boot is aanzienlijk: aan de ene zijkant van het jacht zitten twee flinke gaten en aan de andere zijkant is de lak er grotendeels af. Ook zitten er door de klap tegen de steiger een paar deuken in de boot.

De politie onderzoekt de aanvaring. Er raakte niemand gewond bij het incident. 

Volledig scherm
Het binnenvaartschip. © Foto FPMB / Erik Haverhals
Volledig scherm
Vrachtschip ramt plezierjacht in jachthaven 't Oude Maasje in Waspik © Foto FPMB / Erik Haverhals
Volledig scherm
Vrachtschip ramt plezierjacht in jachthaven 't Oude Maasje in Waspik © Foto FPMB / Erik Haverhals
 1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
  PREMIUM

  'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

  In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.
 2. “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.