Volledig scherm
© REUTERS

Vragen over straling rond scholen Heusden

VLIJMEN  - Wat is het stralingsniveau bij de scholen in de gemeente Heusden? Politieke partij Heusden één wil dat weten. Dit omdat steeds meer vragen worden gesteld over de straling die allerlei draadloze apparatuur met zich meebrengt, zeker nu een 5G-netwerk in Nederland wordt uitgerold.

Onderzoek zou volgens de partij aantonen dat straling met name bij jonge kinderen verder doordringt in het lichaam, mede doordat de schedel nog niet is volgroeid. En zo zijn er volgens fractievoorzitter Hannie van den Dungen no meer onduidelijkheden rond stralingsvraagstukken.

Quote

Als er nog geen metingen zijn uitgevoerd, dan graag alsnog verrichten. Dan scheppen we duidelijk­heid

Hannie van den Dungen, Heusden één

Daarom heeft ze het college van burgemeester en wethouders gevraagd of dergelijke metingen bij Heusdense scholen al worden uitgevoerd. Als dat zo is, wil de partij weten wat de resultaten daarvan zijn en hoe die zich verhouden tot de normen die gelden.

Als geen metingen zijn verricht, wil Heusden één graag dat die alsnog gedaan worden. Er zijn volgens Van den Dungen genoeg manieren om dat te doen, ook samen met de GGD. ,,Met de uitkomsten scheppen we duidelijkheid over de mogelijk aanwezige straling. De informatie kunnen we dan goed gebruiken voor toekomstige discussies.”