Volledig scherm
Een eerdere vredeswandeling in Vlijmen. © privécollectie

Vredeswandelingen in Vlijmen en Drunen

DRUNEN/VLIJMEN - De Ambassade van Vrede in Heusden (AVVH) houdt deze week een aantal activiteiten, vanwege de landelijke Vredesweek die vredesbeweging PAX heeft georganiseerd. Daaronder twee vredeswandelingen.

AVVH is een samenwerkingsverband van de Protestantse Gemeente Drunen), de Protestantse Gemeente Vlijmen-Hedikhuizen, RK Parochie Wonderbare Moeder en RK Parochie Heilige Augustinus en de Moslim-gemeenschap. Iedereen is welkom mee te doen aan de activiteiten.

Wandelingen

Donderdag wordt in Vlijmen een vredeswandeling gehouden. De deelnemers vertrekken om 13.30 uur vanaf het kerkplein bij de Sint Jan geboorte (Julianastraat). De wandeling duurt anderhalf uur en is ook geschikt voor minder-validen met een rolstoel.

Vanuit Drunen is zaterdag een vredeswandeling van eveneens anderhalf uur; start om 10.00 uur bij de Hubertuskapel (Steegerf). De route loopt door de Drunense Duinen en is daardoor minder geschikt voor minder-validen.

Viering

In de St. Jan Geboortekerk in Vlijmen wordt vrijdag een oecumensiche vredesviering gehouden. Diaken Hermans en dominee Trapman leiden de dienst.  Eerder deze week was er al een oecumenische vredesviering in de Lambertuskerk in Drunen.