Volledig scherm
PREMIUM
kunstroute gemeente heusden hier het atelier van Tirelire[foto ricardo smit]. © foto ricardo smit

‘Vreemgaan met klei’ bij succesvolle twaalfde editie van de Route van de Kunst in Heusden

HEUSDEN - Tijdens dit pinksterweekend vond een succesvolle twaalfde editie van de Route van de Kunst plaats. Het werd dit jaar nog grootser gevierd. Kunstliefhebbers konden, voorafgaand aan de fietsroute, al een voorproefje zien van de deelnemende kunstenaars.

De organisatie van het jaarlijkse evenement, waarbij men fietsend exposities langsgaat, ging deze keer een samenwerking aan met De Voorste Venne en Het Pieck in Drunen. Daardoor konden bezoekers vanaf 25 mei alvast één kunstwerk bekijken van iedere deelnemer aan de route. Een succes, vindt beeldhouwer Marlies Smit, die exposeert in 't Stuurhuis in Nieuwkuijk. ,,Ik kwam hier mensen tegen, die zeiden: o, dat is die mevrouw van die vlinder! In De Voorste Venne staat namelijk een stenen vlinder van mij. Het is leuk dat mensen mijn werk herkennen.” In 'haar' expositieruimte staan gepolijste beeldhouwwerken zoals hertenhoofden en geheimzinnige gezichten, gemaakt van allerlei soorten steen. Mergel bijvoorbeeld, maar ook marmer en Indiase speksteen. ,,Met steen werken is fascinerend, omdat ik nooit precies weet hoe het eruit gaat zien”, aldus Smit. 

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.