Volledig scherm
Renners van team Movistar in de Vuelta van 2019. Volgend jaar komt de ronde door de gemeenten Heusden en Altena. © EPA

Vuelta dwars door Vlijmen, Haarsteeg en Herpt naar Heusden

VLIJMEN/HERPT - Wielerliefhebbers kunnen kiezen in welk dorp ze zaterdag 15 augustus langs het parcours gaan staan om de renners van de Vuelta te zien. De route van de Ronde van Spanje loopt dwars door zowel Vlijmen als Haarsteeg, Herpt en Heusden.

Vanaf de Brabanthallen in Den Bosch is het koers oftewel wordt de etappe Den Bosch-Utrecht vrijgegeven. De renners hebben er dan 7,5 kilometer opzitten en mogen vrijuit rijden. Ze zetten vervolgens eerst koers naar Vlijmen waar ze door de Grote Kerk, De Akker, Plein en Akkerstraat komen. De route gaat verder via de Mommersteeg richting Haarsteeg. Daar is het linksaf een stukje kasseienstrook op in de Haarsteegsestraat.

Via de Heusdenseweg en de Groenstraat wordt Herpt aangedaan. Daarna door over de Heusdenseweg naar de vesting van Heusden. Waar het best even spannend wordt, met het peloton over de kasseien en door de smalle straatjes: Demer, Hertogin Johanna van Brabantstraat en Tramhaven tot op de Nieuwe Maasdijk. Dan nog een klein lusje over de Heesbeenseweg naar de rotonde en de Heusdense brug op. 

Het vervolg is tamelijk rechttoe rechtaan over de Provincialeweg-Oost (N267) naar de Van Heemstraweg (N322) en via de Wilhelminasluis door naar de Bommelerwaard.

  1. Kleine jeugdoptocht Kwastenlaand heeft zijn voordelen

    Kleine jeugdop­tocht Kwas­tenlaand heeft zijn voordelen

    NIEUWKUIJK - De Kuijkse Kwasten bestaat vijftig jaar. Voor de jeugdoptocht in Kwastenlaand werden gisteren dan ook al jongens en meisjes in Nieuwkuijk uitgenodigd. Slechts een handvol groepen maakte daar gebruik van. “Het aantal kinderen in Nieuwkuijk loopt terug”, zegt Miranda van der Lee, “dat zal meetellen. Ik denk ook dat veel gezinnen met vakantie zijn.” Hoe dan ook: “Volgend jaar doen we weer mee. Gewoon vol blijven houden, wie weet groeit het dan weer.”