Volledig scherm
foto ter illustratie © copyright Marc Bolsius

Waalwijk discussieert drie dagen over lokaal Sportakkoord: ‘Hoe houden en krijgen we onze inwoners aan het bewegen?’

WAALWIJK - Alle inwoners aan het sporten en bewegen. Dat is het doel van het Sportakkoord dat Waalwijk wil sluiten met plaatselijke sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties. Om tot zo'n akkoord te komen worden er in februari drie bijeenkomsten gehouden om van gedachten te wisselen. 

,,De bedoeling is dat zoveel mogelijk Waalwijkers met plezier sporten", aldus wethouder Ronald Bakker. ,,Daarover gaan we in gesprek. Wat zijn de mogelijkheden en kansen? Wat willen de verenigingen en organisaties, wat zijn hun ambities? Het streven is om samen tot één aanpak te komen.”

Drie bijeenkomsten in De Slagen

De drie bijeenkomsten hebben plaats op maandag 17 tot en met woensdag 19 februari in sporthal De Slagen. De gemeente heeft voor die dagen drie thema's geselecteerd. Op maandag wordt er gesproken over het wegnemen van belemmeringen voor kwetsbare groepen zodat ook echt iedereen kan meedoen. Dinsdag staan de verenigingen centraal. ,,Hoe zorgen we ervoor dat de verengingen gezond zijn en blijven en hoe zorgen we voor een veilig sportklimaat?” Woensdag wordt gesproken over de ‘sportinfrastructuur’. Bakker: ,,Zijn er aanpassingen in capaciteit of kwaliteit nodig? Hoe kunnen we de openbare ruimte benutten voor sport en beweging?” 

Quote

Hoe zorgen we ervoor dat de verengin­gen gezond zijn en blijven.

Ronald Bakker, wethouder Waalwijk

Het Waalwijkse sportakkoord komt voort uit het Nationaal Sportakkoord. Het Rijk stimuleert gemeenten om lokaal met sport aan de slag te gaan. Voor de uitvoering krijgt Waalwijk dit en volgend jaar 30.000 euro van de landelijke overheid. 

Wie mee wil praten over de sporttoekomst van Waalwijk kan zich aanmelden tot en met 12 februari door een mail te sturen naar amaijers@waalwijk.nl.