Volledig scherm
© Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Waalwijk houdt vast aan betaald parkeren, wel extra corona-maatregelen bij automaten

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk houdt voorlopig vast aan betaald parkeren in het centrum. In verband met het coronavirus zijn de hygiënische maatregelen bij de parkeerautomaten wel verscherpt.  Zo worden alle knoppen meerdere malen per dag gedesinfecteerd. 

De gemeente wil voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar staan als ze willen afrekenen. Daarom is bij betaalautomaten die minder dan anderhalve meter uit elkaar staan, er één uitgeschakeld. Dit is onder meer het geval op de parkeerterreinen bij het Unnaplein en de Taxandriaweg. 

Helemaal buiten bedrijf

De betaalautomaat naast de ingang van de Albert Heijn is tijdelijk helemaal buiten bedrijf. Daar bleek het sowieso te druk en lastig te handhaven. Parkeerders worden verwezen naar het dichtstbijzijnde betaalautomaat.

Voor de zekerheid zijn ook strepen bij de parkeerautomaten aangebracht, zodat mensen precies weten waar ze moeten staan om voldoende afstand te houden.

Waarom niet gratis parkeren?

Waarom worden de slagbomen niet gewoon omhoog gezet, zodat mensen gratis kunnen parkeren en helemaal niet bij de betaalautomaten hoeven zijn? Die vraag krijgt de gemeente nogal eens voorgelegd. ,,Wij hebben besloten dit niet te doen", laat ze weten. ,,Hiermee onderstreept de gemeente Waalwijk de maatregel ‘blijf zo veel mogelijk thuis’. “