Volledig scherm
Het was dinsdagavond al flink feest na de overwinning van RKC op Go Ahead Eagles. Vanavond wordt het team gehuldigd in het centrum van Waalwijk. © ANP / VI Images

Waalwijk klaar voor grootse huldiging RKC, gemeente adviseert: kom te voet of met de fiets

VIDEOWAALWIJK - Waalwijk maakt zich op voor de grootse huldiging van RKC op het Raadhuisplein. Iedereen die samen met spelers en staf de promotie naar de eredivisie wil vieren, is vanavond welkom. De gemeente houdt rekening met een groot aantal bezoekers.   Ze raadt mensen aan vooral te voet of op de fiets komen.

Na de historische 4-5 zege op Go Ahead Eagles is RKC terug in de eredivisie. De huldiging op het Raadhuisplein is van 19.30 uur tot 23.00 uur. Het evenemententerrein in het centrum is te bereiken via de Grotestraat (beide kanten) en de Stationsstraat.

Wie met de fiets komt, kan die gratis kwijt in de fietsenstalling aan het Unnaplein. Deze is tot middernacht geopend. De fietsenstalling bij De Els is gesloten. Feestvierders die met de auto willen gaan, kunnen parkeren op de gebruikelijke parkeerterreinen aan de Taxandriaweg en Unnaplein. De parkeerplaats bij De Els is vanaf 18.30 uur geopend in verband met de weekmarkt.

Speciaal vak

Ook supporters met een rolstoel of scootmobiel kunnen de huldiging bijwonen. Hiervoor is een speciaal vak gereserveerd. Per bezoeker in een rolstoel of scootmobiel mag één begeleider mee. De ingang voor dit vak is bereikbaar via de Winterdijk aan de achterzijde van het oude raadhuis. Parkeren kan op het parkeerterrein aan de Taxandriaweg.

De huldiging wordt georganiseerd door de gemeente en jongerencentrum De Tavenu, in samenwerking met politie en RKC Waalwijk.