De Zomerdijk, het deel van de weg dat achter de oude jachthaven doorliep, verdwijnt. De nieuwe weg loopt straks via het bedrijventerrein Haven Acht.
Volledig scherm
De Zomerdijk, het deel van de weg dat achter de oude jachthaven doorliep, verdwijnt. De nieuwe weg loopt straks via het bedrijventerrein Haven Acht. © Gemeente Waalwijk

Waalwijk knabbelt 300 meter van Zomerdijk af voor aanleg nieuwe containerhaven

WAALWIJK - In Waalwijk moet 300 meter openbare weg wijken voor de aanleg van de nieuwe containerhaven. Het gaat om het stuk Zomerdijk dat langs de voormalige jachthaven loopt. Een nieuw aan te leggen weg via bedrijventerrein Haven Acht moet de overgebleven stukken Zomerdijk straks weer met elkaar verbinden. 

Het betreffende deel van de Zomerdijk zal nog voor de zomer worden verwijderd. In de tweede helft van het jaar wordt de nieuwe weg aangelegd. Tijdens de werkzaamheden wordt een omleidingsroute uitgezet via onder meer de Sluisweg, Industrieweg en Gansoyensesteeg. 

Nieuwe haven

Waalwijk gaat voor een kleine 25 miljoen euro een nieuwe haven aanleggen zodat straks ook de grootste binnenvaartschepen in Waalwijk kunnen komen. Wanneer de bouw start, is overigens nog niet duidelijk. De bouw van de haven is al wel gegund aan aannemerscombinatie Mourik Infra-FL, maar de gemeente moet nog wel met een oplossing komen voor het stikstofprobleem

De Raad van State stelde vorig jaar stelde dat het stikstofbeleid van de overheid onvoldoende bescherming biedt aan kwetsbare natuurgebieden. Sindsdien staan in het hele land duizenden bouwplannen in de wacht.