Volledig scherm
Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk. © Van Mossel

Waalwijk krijgt een mega occasioncentrum voor budgetauto's tot 8.000 euro

WAALWIJK - Autobedrijf Van Mossel opent in Waalwijk een mega occasioncentrum voor budgetauto's. ,,Voor auto's tot 8.000 euro”, aldus topman Eric Berkhof. Bij het occasioncentrum komt ook een werkplaats voor onderhoud en reparatie van Volkswagen bedrijfswagens en Opel. 

Het occasioncentrum komt direct langs de A59 in het pand van De Graaff Autobedrijven dat twee maanden geleden failliet ging. Volgens curator Erik van der Klok zat een doorstart voor De Graaff er niet in. Waarom het ruim honderd jaar oude familiebedrijf het niet gered heeft, kan Van der Klok nog niet zeggen. ,,Ik heb me eerst gericht op een eventuele doorstart, nu komt de waarom-vraag van het faillissement.” De Graaff was naast Opel- en Suzukidealer gespecialiseerd in merken als Nissan, Honda en Kia. 

Bij Van der Graaff stonden 21 medewerkers op de loonlijst. Een groot aantal van hen is inmiddels bij Van Mossel aan de slag. Een paar medewerkers hebben elders werk gevonden. 

Van Mossel verwacht dat het occasioncentrum en de werkplaats eind februari open gaan. Berkhof: ,,Eerst moet er nog flink worden verbouwd.”