Volledig scherm
Een impressie van hoe het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk zou kunnen worden. © Marja Van De Ven

Waalwijk maakt zich niet druk; nieuw schoenenmuseum voor 9.9 miljoen euro moet lukken

WAALWIJK - Ondanks stijgende bouwkosten door een groeiende economie is de gemeente Waalwijk ervan overtuigd dat het een nieuw schoenenmusem kan bouwen voor het beschikbare bedrag van 9.9 miljoen euro. 

Waalwijk houdt wel rekening met de stijgende kosten bij de aanbesteding, aldus een woordvoerder. Op dit moment is Waalwijk druk op zoek naar een architect. ,,We maken weloverwogen keuzes bij de ontwerpopgaaf.” Welke keuzes dat zijn, wil de gemeente niet kwijt. ,,Omdat we midden in het proces van aanbesteden zitten.”

Waalwijk houdt rekening met een prijsstijging van zo'n 3,5 procent. PvdA en de SGP in Waalwijk zijn er niet gerust op. De politieke partijen denken dat de gemeente daar niet mee uit komt. 

De vraag of de klus wel geklaard kan worden voor de 9.9 miljoen euro werd opgeworpen toen vorige week duidelijk werd dat de bouw van een cultuurhal in Waalwijk een stuk duurder uit gaat vallen. Waalwijk had begin dit jaar 330.000 euro beschikbaar gesteld, maar dat blijkt niet genoeg. Hoe groot de financiële tegenvaller gaat uitpakken voor Waalwijk en wanneer de cultuurhal wordt gebouwd, is nog niet bekend.