Volledig scherm
Een impressie van hoe het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk zou kunnen worden. © Marja Van De Ven

Waalwijk maakt zich niet druk; nieuw schoenenmuseum voor 9.9 miljoen euro moet lukken

WAALWIJK - Ondanks stijgende bouwkosten door een groeiende economie is de gemeente Waalwijk ervan overtuigd dat het een nieuw schoenenmusem kan bouwen voor het beschikbare bedrag van 9.9 miljoen euro. 

Waalwijk houdt wel rekening met de stijgende kosten bij de aanbesteding, aldus een woordvoerder. Op dit moment is Waalwijk druk op zoek naar een architect. ,,We maken weloverwogen keuzes bij de ontwerpopgaaf.” Welke keuzes dat zijn, wil de gemeente niet kwijt. ,,Omdat we midden in het proces van aanbesteden zitten.”

Waalwijk houdt rekening met een prijsstijging van zo'n 3,5 procent. PvdA en de SGP in Waalwijk zijn er niet gerust op. De politieke partijen denken dat de gemeente daar niet mee uit komt. 

De vraag of de klus wel geklaard kan worden voor de 9.9 miljoen euro werd opgeworpen toen vorige week duidelijk werd dat de bouw van een cultuurhal in Waalwijk een stuk duurder uit gaat vallen. Waalwijk had begin dit jaar 330.000 euro beschikbaar gesteld, maar dat blijkt niet genoeg. Hoe groot de financiële tegenvaller gaat uitpakken voor Waalwijk en wanneer de cultuurhal wordt gebouwd, is nog niet bekend. 

 1. A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken
  Update

  A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken

  WASPIK - De A59 tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder is vrijdagavond dicht na een ernstig ongeluk. Daarbij zijn in totaal vier gewonden gevallen. Een auto en een busje botsten tegen elkaar waarbij drie personen in de auto gewond raakten. In de tegenovergestelde richting gebeurde een ongeval in de kijkersfile waarbij nog een gewonde viel, volgens de politie. Naar verwachting is de snelweg tussen Waalwijk en Hooipolder vanavond rond 23 uur weer vrij, zo meldt de ANWB.
 2. Geen uitzondering voor gasloos bouwen in Elshout
  PREMIUM

  Geen uitzonde­ring voor gasloos bouwen in Elshout

  ELSHOUT - Drie toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk De Gorsen in Elshout vangen bot met hun verzoek om hun woning tóch te mogen aansluiten op het gas. De gemeente Heusden honoreert niet hun verzoek om een uitzondering te maken op de Gaswet. Alleen als er ‘zwaarwegende redenen van algemeen belang’ zijn die het strikt noodzakelijk maken om huizen op gas aan te sluiten, kan de gemeente van de regels afwijken. En die redenen ziet Heusden niet.