In Helmond staat al een zo'n waterstofstation.
Volledig scherm
In Helmond staat al een zo'n waterstofstation. © Jan de Laar/WaterstofNet

Waalwijk onderzoekt mogelijkheden voor waterstoftankstation

WAALWIJK - Waalwijk gaat onderzoeken of het haalbaar is om een waterstoftankstation te realiseren. De gemeente heeft veel logistieke bedrijven binnen de grenzen, waardoor er ook veel verkeer is. ,,Met elektrisch rijden kunnen we het gebruik van fossiele brandstoffen terug dringen, maar ook met waterstof", aldus het college. 

Waalwijk wil samen met ondernemers, potentiële afnemers, investeerders en exploitanten de haalbaarheid van zo'n tankstation onderzoeken. Een waterstofpompstation is bepaald nog geen gemeengoed, maar Waalwijk is het aan zijn stand verplicht om er serieus naar te kijken, vindt het college. ,,Waalwijk is samen met Tilburg dé logistieke regio van Nederland. Denk alleen al aan Post NL die het vervoer voor bol.com doet. Vanuit het belang van de logistieke sector moeten wij in de frontlinie willen staan.”

Quote

Waalwijk is samen met Tilburg dé logistieke regio van Nederland. Denk alleen al aan Post NL die het vervoer voor bol.com doet.

Gemeente Waalwijk

Geen uitstoot koolstofdioxide

Een voertuig op waterstof stoot geen koolstofdioxide uit. De actieradius en tanksnelheid zou vergelijkbaar zijn met voertuigen die rijden op gewone brandstof. Waterstof wordt nu al toegepast in bussen, heftrucks, vuilniswagens, vaartuigen en auto’s.

Waalwijk trekt voor het onderzoek 17.000 euro uit.