Moeder en dochter bij insectenhotels
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder en dochter bij insectenhotels © Emily Van Kleunen

Waalwijk 'vergroent' voor dieren in de wijk

WAALWIJK - Inwoners van Waalwijk konden zaterdagmiddag onder andere gratis insectenhotels en planten ophalen bij kinderboerderij 't Erf. Dieren in woonwijken, zoals huismussen, krijgen het namelijk steeds zwaarder. Dit project, 'Natuur in de Wijk', moet bijdragen aan veiligere nestjes en voldoende voedsel.

Volgens projectleider Fien Oost bestaan tuinen vaak uit tegels en gras. Er zijn maar weinig bloemen en bessen, waardoor dieren vaker moet verkassen. Het is voor hen lastig om een veilige woonplek of genoeg eten te vinden. Wijkbewoners aansporen om hun tuinen te 'vergroenen', zodat ze zelf kunnen bijdragen aan een beter leven voor de dieren, is het doel.

  1. De 80 van de Langstraat staat op de tocht door corona: ‘Het moet feestje voor iedereen zijn en anders niet’
    PREMIUM

    De 80 van de Langstraat staat op de tocht door corona: ‘Het moet feestje voor iedereen zijn en anders niet’

    WAALWIJK - De coronacrisis hangt als een donkere wolk boven het grote wandelevenement De 80 van de Langstraat. Begin juni hakt de organisatie de knoop door of de Kennedymars in het weekend van 12 en 13 september doorgaat. ,,We houden er ernstig rekening mee dat we een jaar over gaan slaan”, aldus Tijs van Beurden, voorzitter van stichting De 80 van de Langstraat. ,,Het moet wel een feestje voor iedereen zijn en anders niet.”