Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Waalwijk versoepelt regels bij huwelijken

WAALWIJK - Waalwijk versoepelt de strenge coronavoorschriften bij administratieve huwelijken. In plaats van maximaal zes personen, mogen er voortaan weer 10 personen de sobere ceremonie bijwonen. 

Tenminste, als er op het moment van het huwelijk een vergaderruimte beschikbaar is waar het mogelijk is de 1,5 meterregel te respecteren. Is die ruimte er niet, dan geldt alsnog het maximum van 6 mensen. 

Diverse raadsleden hadden om de versoepeling gevraagd.  Aanleiding was een administratief huwelijk een paar weken geleden. Het paar had vier getuigen. Voor de ouders was er dus geen plaats. 

Niet in de raadszaal

De raadszaal die ook gebruikt wordt voor reguliere huwelijken wil het college niet gebruiken voor administratieve huwelijken. Enerzijds omdat de zaal regelmatig gebruikt wordt als vergaderzaal, anderzijds omdat de gemeente het onderscheid wil houden tussen reguliere huwelijken en administratieve huwelijken. Het administratieve huwelijk is sober. Het is alleen de wettelijke handeling die nodig is om een huwelijk te sluiten. ,,Er is geen persoonlijke toespraak, geen muziek. Maar de kosten zijn dan ook een stuk lager.”