Volledig scherm
PREMIUM
In een Robothaven bijvoorbeeld wordt de vracht uit containers niet vervoerd met diesel vrachtwagens maar via autonoom rijdende elektrische karren. © Copyright UNSense

Waalwijk wil een slimme stad worden

WAALWIJK - Een robothaven, autonoom rijdende bussen op afroep, een netwerk van e-bikes en testen met slimme manieren van het bezorgen van pakketjes. Waalwijk wil een ‘slimme’ stad worden en roept bedrijven en kennisinstellingen op om mee te denken. 

Waalwijk heeft mooie bedrijventerreinen met dito bedrijven. Alleen, hoe kom je er? Met de auto of de fiets is het geen probleem, maar zonder zo'n vervoersmiddel is het een lastig verhaal. Fatsoenlijk openbaar vervoer is er niet, een treinstation evenmin. 

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.