money geld euro stock
Volledig scherm
money geld euro stock © Thinkstock

Waalwijk wil organisaties niet kopje onder laten gaan door coronacrisis

WAALWIJK - Waalwijk wil organisaties helpen het hoofd boven water te houden. De sociale en culturele sector krijgt rake klappen door de coronacrisis. Om ze door deze moeilijke tijd te slepen, laat de gemeente alle subsidies doorlopen.  Ze laat daarbij tijdelijk de prestatie-afspraken los. Veel organisaties kunnen hun werk namelijk niet of niet normaal uitvoeren.

Veel activiteiten liggen stil, deuren zijn gesloten. De gemeente wil dat het voorzieningenniveau in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik hetzelfde blijft als voor de crisis. En schiet daarom te hulp.

Zwaar voor de kiezen

Veel sportverenigingen en sociale en culturele instellingen krijgen het financieel zwaar voor de kiezen nu bijna alles stil ligt. Ze missen een groot deel van hun inkomsten, zoals kaartverkoop en omzet uit horeca.

Bij financiële problemen krijgen gesubsidieerde partijen meer tijd om de gemeentelijke belastingen te betalen. Zij moeten dan zelf een verzoek doen om die termijn te verlengen tot 1 juni. Dit geldt ook voor de huur als zij de accommodatie huren van de gemeente.

Gesloten

De huurders van de gymzalen, sporthallen en zwembaden krijgen sowieso compensatie voor de tijd dat ze geen gebruik hebben kunnen maken van deze faciliteiten, maar wel betaald hebben. Deze accommodaties zijn gesloten sinds 12 maart en blijven vooralsnog nog tot 1 juni dicht.