Volledig scherm
PREMIUM
Na het gemeentehuis en het kantoor van de Rabobank zijn nu ook de poorten op het Raadhuisplein in Waalwijk opgesierd met wetblue-projecties. Waalwijk hoopt dat goed voorbeeld doet volgen en dat ook ondernemers hun pand willen laten uitlichten in de kenmerkende kleur van de leer- en schoenenindustrie. © Hans van der Ven Photography

Waalwijk zet poorten in licht, wie volgt?

WAALWIJK - Nu de stadstuin in Waalwijk zo goed als klaar is, heeft de gemeente ook het wet blue-project weer opgepakt.  Het voormalige raadhuis en het nieuwe Rabobank-kantoor waren al uitgelicht in de kenmerkende blauwe kleur van gechroomd leer. Nu staan voortaan ook de poorten op het Raadhuisplein en de arbeidershuisjes in de Hooisteeg in blauw licht. 

De gemeente en de Rabobank, voortrekkers van het project, hopen dat met deze voorbeelden meer pandeigenaars aanhaken. Donderdagavond is daarvoor een bijeenkomst met ondernemers in de stad. Lichtkunstenaar Arjen van der Cruijsen hoopt op een lichtroute van een paar kilometer door de stad. ,,Een permanente lichtroute om meer mensen naar het centrum te trekken."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement