Het ziekenhuis in Waalwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ziekenhuis in Waalwijk. © BD

Waalwijkers vrezen dat ziekenhuis verdwijnt: ‘Help ons’

WAALWIJK - ‘Gemeenteraad van Waalwijk help ons ons ziekenhuis behouden’. Dat was gisteravond de oproep van de Stichting Zorg om onze Zorg Waalwijk aan de gemeenteraad. Of die hulp er komt, is de vraag. Een harde toezegging, kreeg de stichting in ieder geval niet. 

Volgens de stichting wordt het ziekenhuis in Waalwijk ontmanteld. De poliklinieken en de afdelingen diagnostiek zouden blijven, ‘maar inmiddels is veertig procent al weg’, zei bestuurslid Jan Albert Brink. Voor sommige raadsleden was dat nieuws. ,,Waarom weten wij dit niet?", zei Bea de Jongste van LokaalBelang. ,,En waarom houdt het ziekenhuis zich niet aan zijn belofte?”

  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”