Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Waalwijks ‘cadeautje’ voor inwoners: slim of niet

WAALWIJK - Hoe financieel gezond is Waalwijk?  In ieder geval gezond genoeg om de inwoners te verrassen met een kleine lastenverlichting. Maar niet iedereen vindt dat een goed idee.

Als Waalwijk geld over houdt, mogen de inwoners van Waalwijk daar best van mee profiteren.  Een meerderheid van de gemeenteraad besloot donderdagavond tot een ‘cadeautje’ in de vorm van een kleine lastenverlichting voor woningbezitters: een ozb-verlaging van 1 procent voor 2019. Het scheelt de gemeente twee ton aan inkomsten. De oppositiepartijen ChristenUnie, SGP en PvdA toonden zich kritisch. Dat geld kan in hun ogen wel eens hard nodig zijn voor andere zaken die nog op de gemeente af komen.

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.