Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Waalwijks ‘cadeautje’ voor inwoners: slim of niet

WAALWIJK - Hoe financieel gezond is Waalwijk?  In ieder geval gezond genoeg om de inwoners te verrassen met een kleine lastenverlichting. Maar niet iedereen vindt dat een goed idee.

Als Waalwijk geld over houdt, mogen de inwoners van Waalwijk daar best van mee profiteren.  Een meerderheid van de gemeenteraad besloot donderdagavond tot een ‘cadeautje’ in de vorm van een kleine lastenverlichting voor woningbezitters: een ozb-verlaging van 1 procent voor 2019. Het scheelt de gemeente twee ton aan inkomsten. De oppositiepartijen ChristenUnie, SGP en PvdA toonden zich kritisch. Dat geld kan in hun ogen wel eens hard nodig zijn voor andere zaken die nog op de gemeente af komen.

  1. Alternatief voor ‘dure cultuurhal’ verrast Waalwijkse verenigingen
    PREMIUM

    Alterna­tief voor ‘dure cultuurhal’ verrast Waalwijkse verenigin­gen

    WAALWIJK - Waalwijk zit flink in de maag met de veel duurder uitgevallen plannen voor een nieuwe ‘cultuurhal’, maar plots is een alternatief in beeld. Volgens wethouder John van den Hoven heeft zich een mogelijk andere oplossing aangediend voor het huisvesten van de amateurverenigingen, maar wil verder niets kwijt over de laatste ontwikkelingen. De verenigingen zelf reageren totaal verrast op het nieuws.