Volledig scherm
Feest rondom de aankoop van VKV Groep door Van Mossel Automotive Groep © -

Waalwijkse autogigant Van Mossel verwerft belang in VKV Groep

WAALWIJK - De Waalwijkse auto-gigant Van Mossel Automotive Groep heeft een fors belang verworven in de VKV Groep (Van Kerkhof & Visscher Groep). Van Mossel heeft nu een belang van 50 procent in de VKV Groep, een bedrijf met veertien vestigingen in onder andere Tiel en Wijk bij Duurstede. De Autoriteit Consument en Markt moet nog goedkeuring verlenen aan de aankoop van Van Mossel. 

Van Mossel, met een omzet van zo'n 1,6 miljard euro en ruim 100 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland, heeft dit jaar al diverse grote overnames gedaan. De de meest in het oog springende overname was die van het Rotterdamse Rogam, goed voor een jaaromzet van 100 miljoen euro met de merken Mercedes en Smart. Rogam was een van de grotere Mercedes-dealers van Nederland. Van Mossel heeft ook vergaande plannen om de Belgische markt te veroveren. 

Van Mossel en VKV Groep hebben gisteren laten weten dat ze tot overeenstemming zijn gekomen tot een innige samenwerking. Deze nieuwe, zogeheten joint venture, gaat verder als Van Mossel VKV. Over een gehele overname van VKV Groep laat Van Mossel zich niet over uit.  

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep, noemt de aankoop in de VKV groep van strategisch belang. ,,Hiermee is onze strategie voor Nederland bijna volledig uitgerold. Het gebied overlapt nauwelijks dat van onze andere merken en daarnaast misten we nog de Renault-Nissan Alliance,  één van de aller grootste autofabrikanten ter wereld.”

Fusie

De VKV Groep is in 2001 ontstaan uit een fusie tussen Autobedrijf van Kerkhof uit Wijk bij Duurstede en Visscher A.C.G. uit Tiel. De VKV Groep is met 14 vestigingen de grootste Renault, Nissan, Dacia & INFINITI dealer. Met vestigingen van Rotterdam tot Tiel en van Amsterdam tot Gorinchem bestrijkt de VKV Groep vrijwel heel Midden Nederland. 

De Van Mossel Automotive Groep is in bijna 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. Het bedrijf telt ruim 100 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van een groot aantal merken, waaronder Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Opel, Mercedes-Benz en Fiat. Ook International Car Lease Holding, met een wagenpark van ruim 73.500 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep.