Volledig scherm
PREMIUM
De Roemenen Florin Lupascu en Catalin Sandu (rechts) in de fitnesszaal van de campus in Waalwijk. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Waalwijkse campus voor arbeidsmigranten trekt landelijke aandacht: 'zo voorkom je uitwassen’

WAALWIJK - De campus voor arbeidsmigranten in Waalwijk trekt landelijke aandacht. Een kleine 400 buitenlandse werknemers op één plek, het lijkt de toekomst. 

Een kleine vierhonderd arbeidsmigranten onder één dak. Kan dat wel goed gaan?  Robert Kurzak van uitzendbureau OTTO Work Force kent de hardnekkige schrikbeelden: overlast, onderlinge irritaties, bier drinkende bewoners voor de deur.  ,,Stop mensen weg in in aftandse caravans, verouderde en te kleine panden, en je krijgt dit soort uitwassen. Hier in Waalwijk wordt bewezen dat het anders kan.”

  1. Verzet van dorpsraden: ‘Nieuwe haven in Waalwijk moet niet in weekenden open’
    PREMIUM

    Verzet van dorpsraden: ‘Nieuwe haven in Waalwijk moet niet in weekenden open’

    WAALWIJK/DRONGELEN - Het stuit op onoverkomelijke bezwaren bij de dorpsraden in Drongelen, Eethen en Genderen. Waarom moet de nieuwe insteekhaven in Waalwijk zeven dagen per week geopend zijn? De dorpsraden vrezen voor onnodige overlast als schepen ook in de weekenden van de haven gebruikmaken. Als de gemeente vasthoudt aan de ruime openingstijden, gaan ze de plannen aanvechten bij de Raad van State.