Volledig scherm
Bij het Cruyff Court in Waalwijk zijn de komende woensdagen tal van sportieve en culturele activiteiten. © Beeld Werkt

Waalwijkse jeugd maakt kennis met sport en cultuur

WAALWIJK - Waalwijk haakt aan bij het landelijke project Cultuur@CruyffCourts. De jeugd tot 15 jaar kan zich de komende weken volop bezig houden met sport en cultuur. Woensdag 4 september is de eerste van vijf middagen bij het Cruyff Court in Waalwijk. Er zijn tal van activiteiten: van graffiti, freestyle voetbal, urban dance tot kickboksen. Komende woensdag laat ook straatvoetballer en wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson zijn kunsten zien.

Het project Cultuur@CruyffCourts is een landelijke samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.  Ze willen kinderen en jongeren dichtbij huis kennis laten maken met allerlei vormen van sport en cultuur.  De activiteiten zijn in totaal op veertien locaties in het land. In Waalwijk zetten buurtsportcoach Erdem Altin en Kunstencentrum Waalwijk (ondersteund door GO Waalwijk) hun schouders onder het project.

Op vijf woensdagen (tot en met 9 oktober) is er tussen 13.30 en 16.30 uur van alles te beleven bij het Cruyff Court aan de Van Merwedelaan, naast het RKC-stadion. Kinderen kunnen allerlei sportieve en culturele activiteiten uitproberen. De deelname aan de workshops is gratis. De jeugd kan zich bovendien opgeven om op woensdag 18 september mee te gaan naar de open dag van Cruyff Foundation in Amsterdam.