Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shody Careman

Waalwijkse Kapper mag na de crisis gewoon open: buren vangen bot bij rechter

WAALWIJK - Als de coronasluiting weer voorbij is, kan een kapper aan huis aan de Mendelssohnstraat in Waalwijk de deuren gewoon weer open gooien, zo blijkt uit een einduitspraak van de Raad van State.

Die veegde dinsdag alle bezwaren van een buurfamilie van tafel. Die vroeg eerder bij de Raad om sluiting van de kapsalon, omdat zij last heeft van 'kappersdampen'. Die dampen bestaan onder meer uit chemische middelen die in shampoo, permanentpasta en haarverf zitten.

Volgens de Raad van State gelden er landelijke regels van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeentes) voor afstanden tussen woningen en kappers aan huis. En dat is nul meter, aldus de Raad. Daar wordt aan voldaan, want er zit in ieder geval nog een muur tussen de woningen.

Verder meent de Raad dat het met de overlast wel meevalt, omdat de kapper maar één behandelstoel heeft en bovendien beperkt open is. De uitspraak is een tegenvaller voor de buren. Volgens de buurvrouw heeft haar man heel veel last van de 'dampen' die uit de kapsalon komen.

De kapster ontkende eerder tijdens de rechtszaak niet dat de buurman luchtwegproblemen heeft, maar zij vond het vreemd dat hij alleen een punt maakt van haar kapsalon, terwijl hij tevens sigaren zou roken. ,,En onlangs stond hij bij ons in de straat bij een schoorsteenbrand te kijken. Dat lijkt me dan ook niet zo handig", aldus de kapster eerder tijdens de zitting van afgelopen februari.

  1. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
    PREMIUM

    Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

    KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd omdat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus 's avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.