Volledig scherm
De aanbouw van de voormalige schoenmakersschool aan de Mr. van Coothstraat is gesloopt. De aanbouw valt niet onder monumentenzorg. © Jeroen van den Berg

Waalwijkse schoenmakersschool wordt appartementencomplex; aanbouw sneuvelt voor parkeerplaats

WAALWIJK - De oude schoenmakersschool aan de Mr. van Coothstraat in Waalwijk wordt omgebouwd tot appartementencomplex. Projectontwikkelaar W & D Vastgoed uit Eersel is met de klus begonnen. De aanbouw aan de achterkant van het pand is inmiddels gesloopt. Op die plek komt een parkeerplaats voor de bewoners van de appartementen. 

De voormalige rijksvakschool zelf blijft behouden. Het pand, gebouwd in 1903 is een gemeentelijk monument. Van 1914 tot 1975 was de vakschool voor de leder- en schoenindustrie er gehuisvest. Afgesproken is dat er aan het exterieur van het pand niets zal veranderen.  

In de voormalige schoenmakersschool, dat de laatste jaren dienst deed als bedrijfsverzamelgebouw, komen 27 woningen, bestemd voor de verhuur. De appartementen zijn bedoeld voor starters en gaan per maand zo'n 650 tot 750 euro aan huur kosten. 

Huishoudschool

Eerder verbouwde W & D Vastgoed de oude huishoudschool aan de Wilhelminastraat in Waalwijk tot een gebouw met 43 appartementen. Volgens Stijn Delmée van W & D Vastgoed is er animo genoeg voor een tweede appartementencomplex.  ,,Voor de oude huishoudschool hadden we destijds 148 inschrijvingen."

  1. De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    Maarten van der Weijden is dinsdagmiddag nog maar net gearriveerd, of er stopt een auto bij zijn woning. Er staat een taart op de stoel naast de bestuurster. “Die ga ik Maarten overhandigen”, klinkt het vastberaden uit de mond van Johanny van der Westen. Ze is van de gelijknamige bakker in het naburige Raamsdonk. “We zijn vandaag gesloten, maar de prestatie van Maarten vonden we zo geweldig dat we een taart voor hem hebben gemaakt.” Speciaal voor deze topper staat erop.

Waalwijk, Heusden e.o.