Volledig scherm
PREMIUM
Repetitie van 'Kom dans met mij de danzón'. Op de voorgrond Hannie (in rolstoel) en Maria. © Roel van der Aa

Waalwijkse senioren na vier maanden klaar voor Danzón: ‘Het geeft me zó veel plezier’

WAALWIJK - Veertig senioren hebben de afgelopen vier maanden gewerkt aan 'Kom dans met mij de danzón', de dansvoorstelling die zondag wordt opgevoerd in Theater De Leest in Waalwijk. ,,Mooi dat ik het dansen heb ontdekt."

De grote zaal van Theater De Leest vult zich met vioolmuziek, die je laat verwijlen naar Frankrijk: Versailles, kroonluchters, jonge dames die vanachter hun waaiers lonken naar markiezen en graven. Op het podium vertolken enkele vrouwen dat gevoel met enigszins wulps en hooghartig paraderen, een zeegroene sleep in hun kielzog.

 1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
  PREMIUM

  'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

  In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.
 2. “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.