Volledig scherm
Ook de toren van de St. Jan kleurde voor een maand wet blue. © Beeld Werkt

Waalwijkse St. Jan niet meer in het blauw; maar proef smaakt naar meer

WAALWIJK - Wie de toren van de St. Jan in Waalwijk of de gevels van de panden op de Markt nog een keer in wet blue wil zien, moet snel zijn. Deze dagen wordt de tijdelijke verlichting weer verwijderd. 

Een maand lang stond een deel van het centrum van Waalwijk in de kenmerkende kleur van met chroom gelooid leer. Dezelfde kleur waarmee het gemeentehuis, de Rabobank en de Hooisteeg elke avond worden uitgelicht. 

De gemeente en het centrummanagement van Waalwijk willen echter meer van dat blauw op straat. Het doel is een permanente lichtroute van een paar kilometer door de stad, langs gebouwen die herinneren aan het schoen- en leerverleden van Waalwijk. 

Door in de decembermaand meer panden aan te lichten, wilden de partijen aan ondernemers en pandeigenaren laten zien hoe mooi zo’n route zou kunnen zijn. 

Volgens Lex van Gent, namens de gemeente betrokken bij het project, is dat aardig gelukt. ,,De actie heeft positief de aandacht getrokken.” Hoeveel ondernemers daadwerkelijk mee willen doen, is nog niet duidelijk. ,,Het centrummanagement gaat de komende tijd kijken of er concrete afspraken kunnen worden gemaakt.”