Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Waalwijkse verenigingen en De Mads zijn aan zet voor nieuwe cultuurhal

WAALWIJK - Het plan voor een nieuwe ‘cultuurhal’ hoeft nog niet helemaal afgeschreven te worden, maar de Waalwijkse verenigingen zullen zelf eerst met een goed betaalbaar plan moeten komen. De gemeenteraad legt de bal nu neer bij De Notenkrakers, Djemm!, Next, The Longstreetsingers en Liedertafel Oefening en Vermaak. Mogelijk kan ook muziekcentrum De Mads bij de plannen voor gezamenlijke huisvesting betrokken worden.

Het wordt wel een race tegen de klok. De vijf verenigingen dachten een lange tijd een plek te krijgen in een nieuwe hal op het voormalige RWB-terrein. Maar het plan is gestrand op de kosten: de bouw zou de gemeente geen 388.000 euro kosten zoals eerder berekend, maar 840.000 euro. Dat zag de politiek niet zitten. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.