Volledig scherm
Ook de leden en vrijwilligers van Djemm! kunnen met hun spullen tijdelijk terecht bij een bedrijfshal aan de Sluisweg. © Joris Buijs / Beeld Werkt

Waalwijkse verenigingen op de valreep gered door lege bedrijfshal

WAALWIJK - Het is weer gelukt om op de valreep een plek te vinden voor de culturele verenigingen De Notenkrakers, Djemm!, Next, Liedertafel Oefening Oefening en Vermaak en The Longstreetsingers. Ze kunnen hun spullen dit keer verhuizen naar een lege bedrijfshal aan de Sluisweg in Waalwijk. 

De ruimte op het bedrijventerrein is overigens weer een tijdelijke oplossing. Als een commerciële partij de hal wil overnemen, is de kans groot dat de verenigingen opnieuw op zoek moeten naar een andere locatie.

Toine van de Wiel, woordvoerder namens de verenigingen, is in ieder geval blij met deze oplossing van de gemeente. ,,De nood was erg hoog.” De verenigingen moeten namelijk binnenkort hun huidige ruimtes aan de Professor Kamerlingh Onnesweg en Loeffstraat verlaten. Ze leken eerder een plek te krijgen in één van de koepelhallen op het Isco-terrein. Maar de gemeente zette op het laatste moment een streep door die verhuizing. Het pand gaat waarschijnlijk tijdelijk op slot na een vondst die vrijwel zeker iets met drugs te maken heeft.

De verenigingen blijven ondertussen hopen op een definitief onderkomen. De gemeente zoekt nog naar een structurele oplossing.